manu
Winkelwagen
Vent-Axia WTW Sentinel Kinetic Advance 350SX T - Rechts

Vent-Axia WTW Sentinel Kinetic Advance 350SX T - Rechts

€ 1929,71

Handbediende ronde regelklep met rubber - KDE160 - Ø 160mm

Handbediende ronde regelklep met rubber - KDE160 - Ø 160mm

€ 13,55

Draadloos Schakelcontact RF voor Ventilatie & Warmtepomp Sturing – 230V 00004174

Draadloos Schakelcontact RF voor Ventilatie & Warmtepomp Sturing – 230V 00004174

€ 129,13

Volumeregelaar staal voor wandrooster, vloerrooster en kanaal - DWN - 1000x150mm - DWN1000150

Volumeregelaar staal voor wandrooster, vloerrooster en kanaal - DWN - 1000x150mm - DWN1000150

€ 54,92

Subtotaal € 2127,31

Verzending gratis

Totaal excl. btw € 1758,11

BTW € 369,20

Totaal incl. btw € 2127,31

Menu

VentiDirect.nl Nieuws Het juiste perilex aansluitschema voor uw mechanische ventilatie: Een praktische gids

Het juiste perilex aansluitschema voor uw mechanische ventilatie: Een praktische gids

Welk perilex aansluitschema is geschikt voor mijn mechanische ventilatie?

Bij VentiDirect begrijpen we het belang van een correcte installatie en aansluiting als het gaat om mechanische ventilatiesystemen. Een essentieel onderdeel van dit proces is het gebruik van een perilex stekker, waarmee u efficiënt en betrouwbaar de ventilator kunt bedienen. In dit artikel zullen we u begeleiden bij het perilex aansluitschema voor het eenvoudig installeren van mechanische ventilatie.

Begrip van de Perilex Stekker

Voordat we ingaan op het aansluitschema, laten we eerst bespreken wat een perilex stekker is en waarom deze van belang is voor mechanische ventilatie. Een perilex stekker stelt u in staat om de ventilator te regelen met behulp van een vaste driestandenschakelaar, waardoor u optimale controle heeft over de luchtstroom en ventilatie-instellingen in uw ruimte. Deze functie zorgt voor verbeterd comfort en gemak, terwijl een gezond binnenklimaat wordt gewaarborgd.

Compatibiliteitsoverwegingen

Hoewel het idee om een mechanisch ventilatiesysteem te vervangen door een perilex stekker eenvoudig lijkt, is het belangrijk op te merken dat niet alle mechanische ventilatoren met perilex stekkers universeel uitwisselbaar zijn. Dit komt doordat elke fabrikant (zoals Itho, Zehnder Stork, Orcon en Duco) de specifieke aansluitpunten voor de fase draad (ook wel bekend als de bruine draad) bepaalt. Deze aansluitpunten kunnen worden aangeduid als L1, L2 of L3, en de bedrading kan dienovereenkomstig verschillen. In de meeste gevallen moet u mogelijk twee draden verwisselen, zoals de fase/bruine draad met een zwarte of grijze draad, om ervoor te zorgen dat de constante spanning correct is aangesloten op het juiste L-punt.

De Oplossing vinden

Om het proces te vereenvoudigen en een naadloze aansluiting voor uw mechanische ventilatiesysteem te garanderen, hebben we een aansluitschema opgesteld voor verschillende merken. Deze uitgebreide referentie zal u begeleiden bij de benodigde stappen, waarbij de specifieke bedradingsschema's voor elke fabrikant worden benadrukt. Mocht u vragen hebben of verdere assistentie nodig hebben, dan staat ons team van experts klaar om u te ondersteunen. Neem eenvoudigweg contact met ons op en we helpen u graag verder.

Conclusie

Het correct aansluiten van uw mechanische ventilatiesysteem met een perilex stekker is cruciaal voor optimale prestaties en functionaliteit. Door de compatibiliteitsoverwegingen te begrijpen en het aanbevolen aansluitschema te volgen, kunt u een succesvolle installatie realiseren die aan uw specifieke eisen voldoet.