manu
Winkelwagen
Vent-Axia WTW Sentinel Kinetic Advance 250SX T - Links

Vent-Axia WTW Sentinel Kinetic Advance 250SX T - Links

€ 1752,36

Krachtige badkamer ventilator Vent-Axia Supra - 100 mm - 100T - Met timer

Krachtige badkamer ventilator Vent-Axia Supra - 100 mm - 100T - Met timer

€ 68,19

Rond beschermrooster van gegalvaniseerd staal - 250mm - BSV250

Rond beschermrooster van gegalvaniseerd staal - 250mm - BSV250

€ 13,92

Rechthoekige buitenluchtroosters aluminium BLR-0 - 200x200mm - BLR0200200

Rechthoekige buitenluchtroosters aluminium BLR-0 - 200x200mm - BLR0200200

€ 6,76

Subtotaal € 1841,23

Verzending gratis

Totaal excl. btw € 1521,68

BTW € 319,55

Totaal incl. btw € 1841,23

Menu

VentiDirect.nl Nieuws Hoe kan ik erachter komen welk soort ventilatiesysteem er in mijn huis is geïnstalleerd?

Hoe kan ik erachter komen welk soort ventilatiesysteem er in mijn huis is geïnstalleerd?

Bij VentiDirect geloven wij dat goede ventilatie essentieel is voor een gezonde leefomgeving. Verkeerd gebruik van een ventilatiesysteem kan leiden tot een ongezond leefklimaat, wat resulteert in gezondheidsproblemen. Om ervoor te zorgen dat je je ventilatiesysteem op de juiste manier gebruikt, is het belangrijk om te weten welk systeem je in je woning of kantoor geïnstalleerd hebt.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten ventilatiesystemen die aanwezig kunnen zijn in je woning of kantoor. Weten welk systeem je hebt is cruciaal om het effectief te gebruiken en onnodige kosten te voorkomen. Bij VentiDirect bieden wij een scala aan ventilatiesystemen te koop aan, dus het is essentieel om geïnformeerd te zijn voordat je er een aanschaft.

Mechanische ventilatie met natuurlijke luchttoevoer

Mechanische ventilatie met natuurlijke luchttoevoer is het meest gebruikte ventilatiesysteem in moderne woningen. Dit systeem gebruikt een centrale afzuigventilator die lucht uit de woning verwijdert, terwijl natuurlijke ventilatie via roosters en open deuren of ramen frisse lucht naar binnen brengt. De centrale ventilatie-unit kan worden aangesloten op kanalen die naar verschillende delen van de woning leiden, zodat elke ruimte voldoende wordt geventileerd. Ventilatieventielen worden geplaatst in de "natte ruimtes" - de keuken, het toilet en de badkamer - om een goede luchtafzuiging te garanderen. Bij VentiDirect bieden wij een scala aan mechanische ventilatiesystemen van bekende merken zoals Itho, Zehnder Stork, Orcon, Duco en Vasco.

Mechanische ventilatie met warmteterugwinning (WTW)

Als je gebruik wilt maken van warmteterugwinning en balansventilatie, raden we een mechanisch ventilatiesysteem aan met een warmteterugwin unit (WTW unit). Dit systeem garandeert een gezonde leefomgeving en energiebesparing. Een WTW unit heeft twee afzonderlijke ventilatoren, één om vervuilde lucht uit het huis af te zuigen en een andere om frisse lucht aan te voeren. Deze twee luchtstromen passeren elkaar, waardoor de warmte van de afgezogen lucht wordt gebruikt om de binnenkomende frisse lucht te verwarmen. Bij VentiDirect bieden wij een scala aan WTW units van bekende merken zoals Brink, Itho, Zehnder Stork, Orcon, Duco en Vasco.

Vraaggestuurde ventilatie

Bij vraaggestuurde ventilatie ventileer je alleen wanneer dat nodig is. Dit systeem maakt gebruik van een CO2 meter om het CO2-gehalte in de binnenlucht te meten. Wanneer het CO2-gehalte een schadelijke concentratie bereikt die gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of chronische verkoudheid, ontvangt het vraaggestuurde ventilatiesysteem een signaal om de ventilatie in het betreffende gebied te verhogen. Dit systeem helpt om een gezond binnenklimaat te waarborgen en tegelijkertijd energie en geld te besparen.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is ventilatie die plaatsvindt zonder mechanische hulp. De woning wordt geventileerd via ventilatieroosters, open deuren en ramen. Hoewel natuurlijke ventilatie bijdraagt aan een gezond binnenklimaat, is het slechts korte tijd effectief. Ongeveer 30 minuten na het sluiten van ramen of roosters blijft er weinig frisse lucht over. Natuurlijke ventilatie verspilt ook veel energie en warmte, waardoor het minder efficiënt is dan mechanische ventilatie.

Lokale ventilatie

Gelokaliseerde ventilatie, zoals een badkamerventilator of keukenafzuigkap, kan een oplossing bieden om in een specifieke ruimte voldoende ventilatie te garanderen. Door het gebruik van gelokaliseerde ventilatie kun je ruimtes waar extra ventilatie nodig is optimaal ventileren. Een badkamerventilator met een ventilatiekanaal en een ventilatierooster aan de buitenmuur is voldoende om lucht af te zuigen en een goede ventilatie te garanderen. Bij VentiDirect bieden wij een breed scala aan ventilatiesystemen en ventilatoren die aan je specifieke behoeften voldoen.

Conclusie

Het kennen van het ventilatiesysteem dat je in je woning of kantoor hebt, is van cruciaal belang om een gezonde leefomgeving te garanderen. Bij VentiDirect bieden wij een breed scala aan ventilatiesystemen van bekende merken om aan je specifieke behoeften te voldoen. Of je nu kiest voor mechanische ventilatie met natuurlijke luchttoevoer, mechanische ventilatie met warmteterugwinning, vraaggestuurde ventilatie, natuurlijke ventilatie of gelokaliseerde ventilatie, wij hebben de perfecte oplossing voor jou. Bekijk onze website voor meer informatie of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.